Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Taie carnea aleasă cuburi și pune-le în blender. Alege fie pulpă de vită, fie cotlet de porc, fie piept de pui, dar optează pentru bucăți cu cât mai puțină grăsime.
Mixează carnea într-o pastă.
Adaugă în blender: 4 linguri de pesmet, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de usturoi, 1/2 linguriță cuișoare măcinate, 1 linguriță nucșoară, 1 linguriță sare, 1 linguriță tarhon. Mixează din nou.
Întinde jumătate din amestec pe o foaie de copt. Așază o altă foaie deasupra și folosește sucitorul. Un baton va avea aproximativ 15 cm lungime. Poți folosi toată compoziția într-un singur baton, caz în care ar trebui să obții un rulou de aproximativ 30 cm lungime.
Așază fisticul în 3 rânduri pe lungimea batonului (fie jumătate, fie cantitatea întreagă).
Folosind hârtia de copt, rulează carnea în forma batonului. Strânge la capete bine. Înțeapă hârtia de copt pe alocuri.
Tava intră la cuptor pentru 40-45 min.
Fierbe ouăle timp de 10 minute după ce apa a dat în clocot. Taie oul pe jumătate. Așază felii de castravete murat, frunză de salată și o felie de mortadella. Presară semințe.
Poți folosi cotlet de porc sau piept de pui. Carnea să fie fără grăsime.