Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-un bol, amestecă făina, drojdia, sarea, usturoiul, turmericul și busuiocul. Adaugă uleiul de măsline și 400 ml apă călduță. Aluatul va fi unul foarte puțin lipicios. Lasă deoparte, acoperit, pentru aproximativ 1h, 1h 30 min.
Când aluatul a crescut, dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Întinde o parte din aluat în forma unui cerc (în funcție de cât de mari vrei să fie porțiile, modifică forma cercului).
Presară pe jumătate din cerc sos de pizza, spanac proaspăt, mozzarella, brânză cu mucegai și cașcaval.
Acoperă jumătatea cu topping cu partea rămasă liberă din aluat. Închide capetele (cu ajutorul unei furculițe sau cu degetele).
Unge partea superioară cu puțin sos de roșii.
Pizza intră la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
Pizza este un preparat cu ajutorul căruia urmașul poate aduce diversitate în propria farfurie. Pregătește un „bar” de toppinguri, așezați fiecare combinații cât mai inedite pe aluatul propriu și savurați rezultatele. Încearcă și: smochine și brânză cu mucegai; pere, nuci și oțet balsamic; mezel de casă, mascarpone și fistic; ceapă amestecată cu sirop de arțar și bacon.
0 0 votes Acordă o notă rețetei