Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Clătește sardinele din conservă sub jet de apă. Alege sardine în ulei de măsline, fără alte sosuri.
În blender, amestecă sardinele, usturoiul, sucul de lămâie și jumătate din cantitatea de iaurt.
Transferă amestecul într-o farfurie și adaugă iaurtul rămas, mărarul, sare dacă este nevoie. Împărțind cantitatea de iaurt, vei obține o cremă cu o consistență mai puțin lichidă.
Serviți pe baghețele de pâine prăjită.
Având în vedere că sardinele se numără printre peștii care au un conținut scăzut de metale grele, acestea reprezintă o alternativă minunată pentru ton. În plus, sardinele sunt printre puținele alimente care conțin vitamina D, fiind o sursă bună și de proteine, acizi grași omega 3, vitaminele B. Poți opta pentru sardine fără piele și oase, o variantă care va putea fi consumată ca atare (vei găsi oase mici, însă acestea pot fi mâncate și de cei mici). Caută variante cu un conținut scăzut de sodiu, iar înainte de servire, răstoarnă conținutul ambalajului într-o strecurătoare și trece peștele sub un jet de apă. Alte exemple de pești cu proprietăți nutritive asemănătoare includ: șprot, hamsii, hering.
Poți înlocui iaurtul grecesc cu iaurt vegetal.
0 0 votes Acordă o notă rețetei