Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mezel de casă topit în cuptor încins

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Scoate carnea de la frigider. Îndepărtează bucățile de pieliță dacă are și crestează ușor partea cu grăsime. Învelește-o în ulei, apoi din plin în condimente pe toate părțile. Pune o folie de aluminiu deasupra și las-o 45 de minute să ajungă la temperatura camerei.

Pasul 2:

Scoate folia de aluminiu și acoperă carnea cu hârtie de copt umedă.

Pasul 3:

Carnea intră la cuptor, la 170 de grade Celsius, pentru 45 de minute.

Pasul 4:

Scoate hârtia de copt, întoarce carnea pe partea cealaltă, mărește temperatura la 200 de grade Celsius, lasă 15 minute.

Pasul 5:

Întoarce din nou carnea pe partea cealaltă, lasă 15 minute.

Tips & Tricks

Poți folosi acest mezel de casă pentru a crea un platou cu aperitive. Adaugă brânzeturi proaspete, legume, un bol cu muștar, felii de pâine prăjită sau biscuiții pufoși cu iaurt ori pâinea mălăiață.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments