Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mere caramelizate cu iaurt

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie merele cuburi.

Pasul 2:

Într-o tigaie sau oală, topește untul la foc mediu spre mic. Adaugă cuburile de mere, scorțișoara, siropul de arțar și ovăzul, apoi gătește amestecând constant, până când merele și ovăzul se rumenesc și capătă o nuanță maro-aurie. Amestecă frecvent pentru a preveni lipirea sau arderea fulgilor de ovăz.

Pasul 3:

Pune iaurtul într-un bol și toarnă deasupra amestecul gătit. La final, adaugă untul preferat ca topping. Amestecă untul în preparat pentru a minimiza riscul de înec.

Tips & Tricks

Pentru urmașii care încă nu consumă cu succes bucăți mai dificile de alimente, asigură-te că nu se formează bucăți tari din amestecul cu fulgi de ovăz. Poți separa fulgii cu ajutorul unei furculițe. De asemenea, gătește merele până când acestea au o consistență moale. După vârsta de un an, poți oferi preparatul fără aceste modificări, dacă abilitățile urmașului permit acest lucru.

Poți înlocui untul cu ulei de cocos, iaurtul grecesc cu iaurt de cocos, untul de arahide cu unt de caju.

Te-ar putea interesa si ...

Ouă fructate

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments