Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Masa ciobanului cu linte

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius.

Pasul 2:

Curăță cartofii dulci, taie-i în cuburi și fierbe-i până devin moi, aproximativ 20 de minute. Scurge-i și pasează-i cu untul, sare și piper. Pune deoparte compoziția de cartofi. Toacă ceapa și pisează usturoiul. Curăță și taie morcovii cubulețe.

Pasul 3:

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și călește-o până se înmoaie. Taie ardeiul cubulețe și ciupercile felii subțiri.

Pasul 4:

Adaugă usturoiul tocat și gătește-l timp de 1-2 minute, amestecând constant.

Pasul 5:

Pune morcovii, ardeiul roșu și ciupercile în tigaie. Acoperă și lasă-le să se gătească la foc mic până se înmoaie.

Pasul 6:

Adaugă lintea verde și pasta de roșii, 120ml apă și chimenul. Lasă compoziția să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-12 minute, până când se îmbină aromele.

Pasul 7:

Toarnă amestecul de linte și legume într- un vas termorezistent.

Pasul 8:

Întinde uniform piureul de cartofi dulci peste compoziția de linte.

Pasul 9:

Pune vasul în cuptor și coace timp de 35 de minute, sau până când suprafața devine ușor aurie.

Pasul 10:

Scoate din cuptor și lasă puțin să se răcească înainte de a servi.

Te-ar putea interesa si ...

Rulouri de pui

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments