Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Marry me chicken cu spanac și tagliatelle

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Tagliatelle - 200 grame
Piept de pui - 400 grame
Roșii uscate - 10 bucăți
Usturoi - 2 căței
Smântână - 150 grame
Spanac - 300 grame
Parmezan - 50 grame
Ulei de măsline - 1 linguri
Sare
Piper
Cimbru - 1/2 lingurițe
Oregano - 1/2 lingurițe
Fulgii chilli - 1/2 lingurițe (opțional)

Pași:

Pasul 1

Fierbe pastele tagliatelle conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 2

Taie felii pieptul de pui și condimentează-l cu sare, piper, oregano și cimbru. Apoi pune-l într-o tigaie încinsă la foc mediu spre mic. Lasă-l 5-6 minute pe fiecare parte.

Pasul 3

Când pieptul de pui este făcut, scoate-l pe o farfurie. În tigaia încălzită, pune uleiul de măsline (sau cubulețul de unt), usturoiul zdrobit și opțional fulgii de chilli. După 2 minute, adaugă roșiile uscate tăiate în 2 și lasă încă 2-3 minute.

Pasul 4

Stinge totul cu o cană de apă sau supă. Când amestecul începe să fiarbă, adaugă smânâna și parmezanul ras. Lasă 1-2 minute, apoi adaugă spanacul spălat și tăiat.

Pasul 5

Condimentează după gust și în 4-5 minute după ce ai pus spanacul, pune puiul înapoi în sos. Lasă încă 2 minute pentru a se îmbina aromele.

Tips & Tricks

Pentru o alternativă lipsită de alergeni, folosește rețeta pentru smântână din ovăz fără gluten. În locul parmezanului, presară fulgi de drojdie inactivă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments