Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mâncarea regelui

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Spală și taie ficățeii în jumătăți. Curăță și toacă ceapa, ardeiul și pisează usturoiul.

Pasul 2:

Într-o tigaie încinsă, pune 1-2 linguri de ulei și adaugă ceapa și ardeiul. Când acestea încep să își schimbe culoarea, pune și ficățeii și stinge tot cu 2-3 linguri de apă (sau vin alb).

Pasul 3:

Lasă să se gătească sub capac, la foc mic, iar când ficățeii sunt aproape gata, adaugă sare, piper, oregano și usturoiul pisat. Mai lasă încă câteva minute să se întrepătrundă aromele.

Pasul 4:

Pune la fiert 500 ml apă cu sare. Când aceasta clocotește, adaugă bulgurul și roșiile. Lasă să fiarbă pentru 10-15 minute sau până bulgurul este gătit. Mai adaugă apă sau supă de pui, daca e cazul.

Pasul 5:

Când bulgurul e gătit, adaugă mărarul, chimionul și acoperă pentru câteva minute. Servește ficățeii alături de bulgurul cu roșii.

Tips & Tricks

Pentru un plus de diversitate în dieta familiei tale, adaugă ficățeii de pui în diverse forme și condimentați de fiecare dată diferit. Aceștia au calorii relativ puține, dar o multitudine de minerale și vitamine. Ceea ce îl face să fie benefic organismul este că furnizează într-o porție mai bine de jumătate din necesarul zilnic de fier, care, împreună cu bogăția de zinc și B12, ajută la transportul oxigenului în organism, producerea de globule roșii, prevenirea anemiei și combaterea oboselii și a stresului. Ficatul de pui este bogat în vitamina A, sub formă de retinol și beta-caroten, cu rol important pentru o vedere clară și sănătoasă, însă această bogăție de vitamina A, dacă este în exces, se poate transforma în toxicitate. De aceea, include-i ocazional în dieta voastră. Apoi, ficatul are tendința de a acumula metale grele reziduale din pesticide sau medicamente de uz veterinar, așa că fii atent la sursa de proveniență.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments