Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mâncare indiană de linte cu orez

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

În 3 căni de apă, fierbe la foc mic lintea cu frunza de dafin pentru aproximativ 15 minute, după care scurge apa folosindu-te de o sită.

Pasul 2:

Când lintea fierbe de 8-10 minute, pune într-o tigaie uleiul de măsline, apoi adaugă semințele de chimen și ceapa mărunțită. După 1-2 minute, adaugă ghimbirul, turmericul și coriandrul. Lasă încă 2-3 minute, după care adaugă roșia cubulețe și lasă încă 2 minute.

Pasul 3:

Adaugă orezul, amestecând ocazional pentru 2-3 minute, apoi adaugă stafidele, lintea fiartă și scursă și încă 2 căni de apă. Lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15-20 minute acoperit, până este gata orezul. Dacă este nevoie, completează cu apă.

Pasul 4:

Oprește focul, stoarce sucul de lime și lasă să se odihnească 10 minute. Servește cu iaurt de cocos sau cu lipii.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments