Drob de vinete și dovlecel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
În 3 căni de apă, fierbe la foc mic lintea cu frunza de dafin pentru aproximativ 15 minute, după care scurge apa folosindu-te de o sită.
Când lintea fierbe de 8-10 minute, pune într-o tigaie uleiul de măsline, apoi adaugă semințele de chimen și ceapa mărunțită. După 1-2 minute, adaugă ghimbirul, turmericul și coriandrul. Lasă încă 2-3 minute, după care adaugă roșia cubulețe și lasă încă 2 minute.
Adaugă orezul, amestecând ocazional pentru 2-3 minute, apoi adaugă stafidele, lintea fiartă și scursă și încă 2 căni de apă. Lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 15-20 minute acoperit, până este gata orezul. Dacă este nevoie, completează cu apă.
Oprește focul, stoarce sucul de lime și lasă să se odihnească 10 minute. Servește cu iaurt de cocos sau cu lipii.