Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curată legumele și taie-le în bucăți mici (poți folosi un chopper pentru a toca prazul mărunt și o răzătoare pentru morcov). Spală orezul.
Într-o cratiță pune 1 lingură ulei de măsline cu 2 linguri de apă la încălzit. Sotează prazul, apoi adaugă și morcovul tocat și mai lasă 5-7 minute (adaugă câte puțină apă dacă este nevoie).
Adaugă orezul și amestecă bine, apoi adaugă 750 ml apă și lasă până când fierbe orezul, aproximativ 15-18 minute. Cantitatea de apă poate varia în funcție de cât de scăzută dorești să iasă mâncarea.
La final, adaugă măslinele, zeama de lămâie și leușteanul și mai lasă încă 2-3 minute. În farfuria urmașului, adaugă, în funcție de vârstă, măsline tocate rondele, nesărate.
Prazul, care ar putea fi numit și rețeta oltenească pentru sănătate, este un aliat în bucătărie, fiind versatil, plin de vitamine, dând o savoare aparte mâncării. Prazul este o sursă bună de fibre și vitamine (în special vitamina C și vitamina K), care susțin sistemul imunitar și sănătatea digestivă. Deși are puține calorii, fiind prietenul siluetei, conține o serie de antioxidanți care pot ajuta la protejarea organismului împotriva infecțiilor și la reducerea inflamațiilor. Prazul poate fi mai greu de digerat pentru unii copii, pentru că poate provoca gaze sau balonare din cauza conținutului său de fibre. În acest caz, este important să îl gătești bine și să îl introduci treptat în alimentație.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei