Paste cu dovlecel, roșii și caju
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Durata Preparare: 30 minute
Spală bine ștevia, curăță nervurile de pe mijloc și toacă-o mărunt.
Într-o oală, pune ceapa și usturoiul tocate mărunt la călit în apă cu ulei de măsline.
Când ceapa se înmoaie, adaugă ștevia și orezul. Lasă să se soteze pentru aproximativ 4-5 minute. Condimentează
cu sare și piper.
Toarnă cele 3 căni de apă și lasă la fiert pentru 15 minute sau până este fiert orezul.
Servește cu vita pregătită cu o seară înainte, alături de o salată de roșii.
Discuția despre orez este una amplă, însă ea ar putea fi simplu rezumată: da, este mai bine să cumpărăm orez care provine din culturi certificate organic. Dacă ar fi să transformăm această discuție într-una mai amplă, atunci ar trebui să discutăm despre modul de pregătire. Au fost analizate diverse metode, ajungându-se adesea la concluzii contradictorii. Obiceiul de a spăla orezul poate conduce la pierderea nutrienților, a lăsa orezul într-un bol cu apă cu o seară înainte poate să nu fie atât de eficient pe cât am crede. Surprinzător, soluția pare să fie însă una simplă. Pentru a minimiza conținutul de substanțe nedorite (cum ar fi arsenicul), fierbe orezul în 2 litri de apǎ, mai exact, de 10 ori cantitatea de orez. La jumǎtatea timpului de fierbere, scurge apa din oală și adaugă apă curată,
lǎsându-l sǎ se gãteascã pânã la sfârşit.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei