Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mâncare de orez cu ștevie și carne de vită

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Ștevie - 500 grame
Orez - 200 grame
Apă - 720 mililitri
Usturoi - 3 căței
Sare
Piper
Roșii cherry - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Spală bine ștevia, curăță nervurile de pe mijloc și toacă-o mărunt.

Pasul 2

Într-o oală, pune ceapa și usturoiul tocate mărunt la călit în apă cu ulei de măsline.

Pasul 3

Când ceapa se înmoaie, adaugă ștevia și orezul. Lasă să se soteze pentru aproximativ 4-5 minute. Condimentează
cu sare și piper.

Pasul 4

Toarnă cele 3 căni de apă și lasă la fiert pentru 15 minute sau până este fiert orezul.

Pasul 5

Servește cu vita pregătită cu o seară înainte, alături de o salată de roșii.

Tips & Tricks

Discuția despre orez este una amplă, însă ea ar putea fi simplu rezumată: da, este mai bine să cumpărăm orez care provine din culturi certificate organic. Dacă ar fi să transformăm această discuție într-una mai amplă, atunci ar trebui să discutăm despre modul de pregătire. Au fost analizate diverse metode, ajungându-se adesea la concluzii contradictorii. Obiceiul de a spăla orezul poate conduce la pierderea nutrienților, a lăsa orezul într-un bol cu apă cu o seară înainte poate să nu fie atât de eficient pe cât am crede. Surprinzător, soluția pare să fie însă una simplă. Pentru a minimiza conținutul de substanțe nedorite (cum ar fi arsenicul), fierbe orezul în 2 litri de apǎ, mai exact, de 10 ori cantitatea de orez. La jumǎtatea timpului de fierbere, scurge apa din oală și adaugă apă curată,
lǎsându-l sǎ se gãteascã pânã la sfârşit.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments