Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mâncare de năut cu spanac (rețetă tradițională din Sevilla)

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Încinge o tigaie în care pui o lingură de ulei și două de apă, apoi adaugă ceapa și
usturoiul mărunțite și lasă-le până încep să își schimbe culoarea. Adaugă boiaua și
chimionul și mai lasă 1-2 minute amestecând ușor.

Pasul 2:

Adaugă bulionul, sarea, piperul și spanacul crud rupt sau tăiat bucăți potrivite (sau direct congelat) și lasă-l să scadă pentru 2-3 minute.

Pasul 3:

Adaugă boabele de năut și mai lasă-l la foc mic 4-5 minute până se întrepătrund aromele.

Pasul 4:

Servește cu pătrunjel proaspăt și salată.

Tips & Tricks

Poți înlocui spanacul cu mangold (sfeclă elvețiană). Acesta conține cantități mari de vitamina K, vitamina A, magneziu, vitamina C și este o sursă bună de fier. Îl poți găsi în piețe în lunile de vară.

În loc de spanac proaspăt, poți folosi 300 de grame de spanac congelat.

Dacă folosești năut uscat, folosește 200 de grame, lasă-l la înmuiat de seara până dimineața, apoi fierbe-l.

 

 

 

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments