Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mâncare de mazăre și șnițele colorate

Durata Preparare: 30 minute

Ingrediente:

Mazăre - 500 grame
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 2 căței
Morcovi - 1 bucăți
Suc de roșii - 3-4 linguri
Mărar - grame
Sare
Piper
Nuci - 50 grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Călește în apă și ulei de măsline ceapa, usturoiul și nucile râșnite dacă ai optat pentru acestea. După 1-2 minute, adaugă morcovul dat prin răzătoare și lasă încă 1 minut pe foc.

Pasul 2

Adaugă apoi mazărea și o cană de apă. Lasă la fiert la foc potrivit pentru aproximativ 15 minute (mai puțin dacă
mazărea a fost deja gătită).

Pasul 3

Adaugă sucul de roșii și condimentează după gust. Lasă la fiert la foc mic încă 5 minute.

Pasul 4

Servește cu mărar proaspăt tocat și snițelele rămase de la cina de vineri.

Tips & Tricks

Nucile sunt un mod rapid de a adăuga nutrienți și un gust deosebit preparatelor. Atunci când vrei ca gustul acestora să iasă în evidență, gătește-le câteva minute la cuptor, apoi râșnește-le sau adaugă-le în oală în momentul de început în care călești o parte din alimente.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments