Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mămăliguță cu tocăniță de ardei copți

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Ardei kapia - 1 kg
Ceapă - 1 bucăți
Usturoi - 2 căței
Sare - 1 vârf de cuțit
Piper - 1 vârf de cuțit
Suc de roșii - 240 mililitri
Cimbru - 1 linguri

Pași:

Pasul 1

Spală bine ardeii, apoi taie-i pe lung și scoate-le cotorul și semințele.

Pasul 2

Se pun cu pielița în sus pe o tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 25-30 minute, în funcție de grosime.

Pasul 3

Când sunt gata (coaja lor s-a înnegrit pe alocuri), se scot din cuptor și se acoperă (pentru a se curăța mai ușor).

Pasul 4

După ce s-au răcit, se curăță de pieliță.

Pasul 5

Într-o tigaie se pune puțin ulei de măsline, ceapa și usturoiul și se lasă la foc mic până ceapa devine transparentă.

Pasul 6

Se adaugă apoi sucul de roșii.

Pasul 7

După câteva clocote se pun ardeii copți tăiați fâșii, sarea, piperul, cimbrul și se lasă la foc mic până începe să scadă.

Pasul 8

Pentru mămăliguță, folosește o cană de mălai și patru căni de apă.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments