Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Mămăligă cu ciuperci caramelizate, sos roșu și ou poșat

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Mămăligă:

Toarnă o cană de supă de legume și o cană de lapte într-o cratiță de dimensiune medie. Adu lichidul la fierbere la foc mediu-mare. Redu focul la mediu și adaugă încet mălaiul, amestecând constant.

Pasul 2:

Gătește mămăliga, amestecând des, până când devine moale și groasă, aproximativ 15-20 de minute. Dacă ai optat pentru mălai rapid, acesta va fi gata în 3 minute. Consistența acestui preparat este una moale.

Pasul 3:

Adaugă parmezan și unt. Asezonează cu sare și piper după gust. Dacă mămăliga este prea groasă, poți adăuga o lingură de unt sau lapte suplimentar.

Pasul 4:

Ciuperci caramelizate:

Curăță și feliază ciupercile. Toacă usturoiul.

Pasul 5:

Într-o tigaie medie, la foc mare, topește 2 linguri de unt.

Pasul 6:

Adaugă ciupercile într-un singur strat în tigaie și nu le amesteca! Lasă-le să sfârâie până se caramelizează aproximativ 2 minute la bază.

Pasul 7:

După ce ciupercile s-au caramelizat, amestecă-le o dată și asezonează-le cu sare și piper după gust.

Pasul 8:

Continuă să gătești ciupercile fără a le amesteca, timp de aproximativ 5 minute, până devin fragede.

Pasul 9:

Adaugă usturoiul, cimbrul și boiaua și gătește timp de aproximativ 10 secunde.

Pasul 10:

Toarnă oțetul balsamic și fierbe până când ciupercile sunt glazurate cu sosul.

Pasul 11:

Gătește ouăle după preferința ta (ochiuri, poșate, fierte moi etc.).

Pasul 12:

Asamblează farfuriile: o porție de mămăligă, ciupercile caramelizate peste mămăligă. Așază un ou deasupra și ornează cu piper negru proaspăt măcinat, pătrunjel tocat și brânză de capră mărunțită.

Tips & Tricks

Ciupercile, iubite pentru gustul lor plăcut, conțin proteine aproape complete, vitamine din complexul B, precum și potasiu, fier, fosfor. Ele sunt de asemenea și unul dintre alimentele bogate în mod natural în vitamina D. Pentru a ajuta la creșterea conținutului de vitamina D, expune ciupercile la soare, înainte de a le găti, pentru aproximativ 15 minute.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments