Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Toacă ceapa cubulețe și pisează usturoiul.
Încinge o oală în care pui untul la topit, apoi adaugă ceapa și usturoiul și amestecă frecvent timp de 2-3 minute până încep să își schimbe culoarea.
Adaugă făina și amestecă bine timp de un minut, apoi adaugă treptat laptele, smântâna și muștarul, amestecând încontinuu.
Lasă 4-5 minute la fiert acest amestec, iar dacă e nevoie mai adaugă lapte. Potrivește de sare și piper. Dă cheddarul pe răzătoare.
Adaugă apoi floretele de broccoli și lasă-le 3-5 minute să se gătească. Oprește focul și adaugă pastele, brânza cheddar și amestecă până obții un rezultat cremos.
Pas opțional: Pune compoziția într-un vas termorezistent, presară puțin pesmet și dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 5-8 minute sau până când se formează o crustă frumoasă.
Pentru a încuraja diversificarea alimentației unui urmaș care evită culorile în farfurie, servește-l cu o astfel de porție de paste, însă include doar 1-2 bucăți de broccoli lângă paste. Evită presiunea de a gusta, aducând legumele în discuția adulților prin simple comentarii legate de cât de crocant este broccoli, ce culoare frumoasă are sau cât de mult vă place gustul de broccoli cu sosul pastelor. Dacă urmașul alege să nu guste, acceptă acest lucru. Poate fi nevoie de un număr mai mare de expuneri până la momentul acceptării. Menține însă regula „mâncarea rămâne în farfurie”, chiar dacă alegi să nu o mănânci.
0 0 votes Acordă o notă rețetei