Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-o oală, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, cu aproximativ 1-2 minute mai puțin. Taie ceapa cubulețe și zdrobește 1 cățel de usturoi. Dă pe răzătoare cheddarul și parmezanul.
Într-o tigaie, adaugă 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, ceapa și usturoiul. Călește până când devin aurii, aproximativ 3 minute.
Adaugă treptat cele 2 linguri de făină, până când începe să se formeze o pastă groasă.
Adaugă treptat laptele, amestecând constant până când amestecul devine gros și cremos.
Adaugă ambele brânzeturi și pastele și amestecă.
Unge o tavă cu unt și toarnă compoziția în ea.
Topește cele 15 g de unt, apoi amestecă-l cu pesmetul, parmezanul, 1/4 linguriță busuioc uscat, 1/4 linguriță pătrunjel uscat și 1/4 linguriță oregano uscat.
Presară peste paste amestecul de pesmet.
Coace în cuptor timp de 15-20 de minute, până când pesmetul devine maro-auriu.
0 0 votes Acordă o notă rețetei