Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Scurge lintea din conservă și clătește-o cât mai bine sub un jet de apă. Așază lintea pe un prosop, apoi șterge-o ușor cu un șervețel de bucătărie.
Amestecă boabele într-un bol împreună cu condimentele și uleiul de măsline. Poți adăuga și parmezan sau nuci râșnite.
Împrăștie lintea pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tava intră la cuptor pentru aproximativ 15 minute. În funcție de cât de crocantă sau moale dorești să fie lintea, adaptează timpul (între 10 și 20 minute).
Lasă lintea să se răcorească în tavă înainte de a o depozita într-un recipient închis ermetic și așezat la loc răcoros. Poate fi depozitată până la 7 zile.
Boabele mici sau cele care conțin părți tari prezintă un risc de înec crescut pentru urmașii începători. Deși această gustare pe care o poți folosi și cu rol de crutoane în supe este plină de fibre și fier, amână introducerea ei până după vârsta de doi ani a urmașului. Începe prin a oferi boabele moi și a învăța urmașul cum să le mestece corespunzător. Evită să oferi orice fel de alimente cu risc de înec atunci când urmașul este agitat pe durata mesei și nu se concentrează asupra gestionării alimentelor.