Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Într-o cratiță, combină laptele, smântâna, scorțișoara, nucșoara, vanilia și pudra de roșcove. Încălzește fără a le fierbe, apoi îndepărtează de pe foc.
Între timp, bate gălbenușurile și zahărul de cocos cu un mixer până devin de culoare caramel deschis și se îngroașă suficient încât să formeze dâre când ridici telul.
Începe să torni foarte încet, treptat, aproximativ jumătate din laptele cald în amestecul de ouă și zahăr, amestecând continuu.
Toarnă amestecul în cratița cu laptele rămas. Adaugă Amaretto (dacă folosești) și gătește la foc mediu-mic pentru 5 minute, amestecând continuu, până când lichiorul de ouă se îngroașă și acoperă spatele unei linguri.
Strecoară amestecul printr-o sită fină sau tifon.
Lasă lichiorul să se răcească, toarnă-l într-un recipient ermetic și pune-l la frigider pentru a se răci, minim 2 ore, ideal peste noapte.
Toarnă băutura răcită într-un pahar și adaugă un praf de nucșoară.
Servește alături de cottage cheese bread, găsești rețeta aici: Cottage cheese bread.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei