Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Lichior de ouă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Într-o cratiță, combină laptele, smântâna, scorțișoara, nucșoara, vanilia și pudra de roșcove. Încălzește fără a le fierbe, apoi îndepărtează de pe foc.

Pasul 2:

Între timp, bate gălbenușurile și zahărul de cocos cu un mixer până devin de culoare caramel deschis și se îngroașă suficient încât să formeze dâre când ridici telul.

Pasul 3:

Începe să torni foarte încet, treptat, aproximativ jumătate din laptele cald în amestecul de ouă și zahăr, amestecând continuu.

Pasul 4:

Toarnă amestecul în cratița cu laptele rămas. Adaugă Amaretto (dacă folosești) și gătește la foc mediu-mic pentru 5 minute, amestecând continuu, până când lichiorul de ouă se îngroașă și acoperă spatele unei linguri.

Pasul 5:

Strecoară amestecul printr-o sită fină sau tifon.

Pasul 6:

Lasă lichiorul să se răcească, toarnă-l într-un recipient ermetic și pune-l la frigider pentru a se răci, minim 2 ore, ideal peste noapte.

Pasul 7:

Toarnă băutura răcită într-un pahar și adaugă un praf de nucșoară.

Pasul 8:

Servește alături de cottage cheese bread, găsești rețeta aici: Cottage cheese bread.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments