Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Legume la tavă și pâine usturoiată

Durata Preparare: 45 minute

Ingrediente:

Morcovi - 2 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Cartofii dulci - 2 bucăți
Varză bruxelles - 200 grame
Căței de usturoi - 2 bucăți
Telemea - 150 grame
Ulei de măsline - 2-3 linguri
Rozmarin - grame
Oregano - grame
Sare
Piper
Usturoi - 3 căpățâni
Unt - 15 grame
Paine - 3 felii
Pătrunjel - grame (opțional)

Pași:

Pasul 1

Taie cuburi legumele și așază-le într-o tavă cu hârtie de copt.

Pasul 2

Taie capătele căpățânilor de usturoi și așază-le întregi, în tavă, lângă legume. Lasă deasupra lor un mic cubuleț de unt. Condimentează cu sare.

Pasul 3

Amestecă într-un bol uleiul de măsline, usturoiul dat prin răzătoare, sare, piper, rozmarin și oregano, apoi toarnă totul peste legume.

Pasul 4

Tava intră la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 20-30 minute.

Pasul 5

Servește cu telemea sau feta dată prin răzătoare și miezul din căpățânile de usturoi întins pe felii de pâine prăjită.
Opțional, presară pătrunjel proaspăt tocat peste acestea.

Tips & Tricks

Taie varza de Bruxelles sferturi înainte de a o servi. Pentru a verifica dacă legumele au o textură potrivită pentru începători, strivește o bucată între degetul mare și degetul arătător. Dacă aceasta este ușor de aplatizat, atunci poate fi ușor transformată în baghețele pentru degețele.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments