Ruladă cu bacon și ciuperci
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Taie ceapa felii, iar broccoli și conopida în buchețele. Curăță și spală cartoful dulce, apoi taie-l în cuburi sau baghețele pentru degețele. Scurge și clătește năutul.
Pune năutul, ceapa, cartoful dulce, broccoli și conopida pe o tavă mare tapetată cu hârtie de copt. Toarnă uleiul de măsline peste ele, presară condimentele și amestecă bine.
Coace legumele timp de 25–30 de minute, amestecând la jumătatea timpului, până când sunt fragede și ușor rumenite.
Pisează usturoiul. Amestecă tahini, iaurtul, sucul de lămâie, sarea, piperul, usturoiul, uleiul de măsline, muștarul și siropul de arțar într-un bol mic. Dacă dressingul este prea gros, adaugă puțină apă până ajunge la consistența dorită.
Întinde un strat de dressing pe farfurii, pune deasupra legumele coapte și năutul.
Buchețelele de broccoli sau conopidă pot fi oferite urmașilor de orice vârstă, la fel baghețelele pentru degețele din cartof dulce (bucăți lungi cât un deget, groase cât două). Pasează cu ajutorul unei furculițe năutul înainte de a-l adăuga pe tăviță. Sosul este o activitate apreciată de cei mici la masă și poate ajuta la îmbunătățirea răbdării în scaunul de masă.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei