Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Umple o cratiță largă cu apă și adaugă oțetul și sarea. Pune la foc mediu până când apa începe să fiarbă ușor (fără clocote mari).
Sparge fiecare ou într-un bol mic sau într-o ceașcă.
Amestecă ușor apa în cratiță cu o lingură pentru a crea un vârtej.
Toarnă un ou în centrul vârtejului și lasă-l să se gătească timp de 3-4 minute, până când albușul se încheagă, dar gălbenușul rămâne moale.
Scoate oul cu o spumieră și pune-l pe un prosop de hârtie. Repetă pentru restul ouălor, poșând câte unul sau două pe rând, în funcție de mărimea cratiței.
Servește alături de rețeta noastră de Plăcinta din grădină.
Poți găti mai multe ouă deodată, dar fără vârtej – doar toarnă-le cu grijă în apa fierbinte. Depinde de fiecare familie în parte alegerea momentului în care oul cu gălbenuș moale va fi introdus și în dieta urmașului. Deși nu există o recomandare strictă în acest sens, având în vedere riscul contaminării cu diverse bacterii, ar fi util să așteptați cel puțin până după împlinirea vârstei de doi ani. Desigur, dacă nu obișnuiți să consumați acest tip de ou, atunci acesta nu este necesar să fie introdus în dieta celor mici.
0 0 votes Acordă o notă rețetei