Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Lasagna de primăvară

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Toacă în chopper/blender morcovul, ardeiul roșu, dovlecelul și ceapa.

Pasul 2:

Încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă morcovii, ardeiul, dovlecelul, ceapa și sarea. Gătește, amestecând din când în când, până când legumele se înmoaie, aproximativ 8-12 minute.

Pasul 3:

Toacă, apoi adaugă spanacul și leurda treptat, amestecând până se înmoaie complet, aproximativ 3 minute. Oprește focul și lasă deoparte.

Pasul 4:

Pune sucul de roșii cu busuiocul, uleiul, usturoiul și sarea la fiert într-o oală și lasă aproximativ 20 de minute, până când scade și se îngroașă ușor. Transferă amestecul răcit într-un robot de bucătărie sau folosește mixerul vertical și mixează până când obții o consistență uniformă.

Pasul 5:

Pune amestecul de legume și spanac în robotul de bucătărie și pulsează de 5-7 ori, până devine mai fin, dar nu piure. Adaugă-l peste urdă, apoi adaugă sarea și piperul. Amestecă bine.

Pasul 6:

Într-un vas termorezistent, tapetat cu hârtie de copt, întinde 10 linguri de sos de roșii pe fund. Așază 3 foi de lasagna peste.

Pasul 7:

Întinde jumătate din amestecul de brânză și legume peste foi, apoi adaugă 10 linguri sos de roșii și 100 g mozzarella rasă.

Pasul 8:

Așază alte 3 foi de lasagna, urmate de restul compoziției de brânză și legume. Adaugă 10 linguri de sos deasupra și presară 100g mozzarella rasă.

Pasul 9:

Adaugă ultimele 3 foi de lasagna, apoi întinde sosul de roșii rămas peste ele și presară 100 g mozzarella rasă.

Pasul 10:

Acoperă tava cu hârtie de copt și coace timp de 18 minute. Îndepărtează folia și mai coace 10 minute, până când suprafața devine aurie.

Pasul 11:

Lasă lasagna să se răcească 15-20 de minute înainte de servire.

Tips & Tricks

Urda este un tip de brânză proaspătă, tradițională din România, dar și din alte țări din Europa de Est, însă nu trebuie confundată cu brânza proaspătă de vaci. Urda se obține prin fierberea zerului, iar procesul presupune separarea proteinei din lichidul rămas după prepararea brânzei (în general, brânza de vaci sau telemea). Se folosește în mod special zerul de la brânza de vaci, dar poate fi făcută și din zer de capră sau de oaie. Datorită acestui fapt, urda este bogată în proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor din organism, precum și pentru formarea și menținerea masei musculare. Comparativ cu alte tipuri de brânză, urda are un conținut scăzut de grăsimi saturate și de colesterol, însă este o sursă bună de calciu și fosfor, ambele minerale fiind esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților. Având un conținut scăzut de grăsimi și o textură moale, urda este ușor de digerat, fiind o alegere bună pentru copii, persoanele cu probleme digestive sau pentru cei care urmează o dietă ușoară.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments