Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Kürtőskalács

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dizolvă drojdia, zahărul și laptele călduț într-un bol. Amestecă până la dizolvarea completă.

Pasul 2:

Adaugă restul ingredientelor și frământă până obții un aluat neted. Lasă-l să crească, acoperit, timp de cel puțin 1 oră.

Pasul 3:

Întinde aluatul pe o suprafață ușor pudrată cu făină, într-un strat subțire. Taie-l în fâșii subțiri. Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 4:

Îmbracă un sucitor cu folie de aluminiu și unge-l cu unt topit. Învelește fâșiile de aluat pe sucitor, suprapunându-le ușor, și presează bine marginile ca să nu se desprindă.

Pasul 5:

Unge aluatul rulat cu unt și presară amestecul de zahăr și scorțișoară.

Pasul 6:

Coace timp de 15-20 de minute. Rotește sucitorul în timpul coacerii pentru a asigura o rumenire uniformă. Unge din nou cu untul rămas și presară nuca tocată.

Pasul 7:

Lasă să se răcească puțin, apoi scoate cu grijă aluatul de pe sucitor.

Te-ar putea interesa si ...

Porumb copt

0 0 votes Acordă o notă rețetei

Somon umplut

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments