Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pentru jeleurile din portocale, pune sucul și zahărul la fiert. Când acestea se apropie de fierbere, adaugă agar-agar și fierbe încă 1 minut la foc mic. Dacă ai optat pentru gelatină, diluează 5 g de gelatină în 40 ml apă. Când sucul de portocale se apropie de fierbere, închide focul, adaugă gelatină, amestecă.
Toarnă lichidul în formele de jeleu, lasă la răcit la temperatura camerei, apoi mută în frigider pentru 30 de minute.
Pentru jeleurile de zmeură sau afine, pune apa, fructele și zahărul la fiert la foc mic (poți zdrobi fructele). Lasă să fiarbă până se formează o pastă (8 minute). Pentru agar-agar, adaugă-l în oală și fierbe încă un minut. Dacă ai optat pentru gelatină, dizolvă o linguriță de gelatină în 40ml apă. Stinge focul și adaugă în oală. Strecoară lichidul obținut, toarnă în forme. Lasă-l la răcit la temperatura camerei, apoi 30 de minute la frigider.
Poți umple câte o treime din forme cu fiecare culoare pe măsură ce o pregătești.
Agar-agar este un ingredient pe bază de plante, care trebuie să treacă prin fierbere. Gelatina provine din surse de orgine animală și nu necesită fierbere, doar dizolvare. Fructele precum citricele, căpșunile, zmeura pot avea nevoie de o cantitate mai mare de gelatină/agar-agar. În cazul în care optezi pentru miere, adaugă după ce ai închis focul.
Poți înlocui agar-agarul cu gelatină.
0 0 votes Acordă o notă rețetei