Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Jeleuri cu mango și cocos

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Hidratează gelatina pentru stratul de cocos în apă rece și las-o 10 minute să se umfle. Dacă folosești agar-agar, nu este nevoie de hidratare – vezi pasul 2.

Pasul 2:

Între timp, încălzește laptele de cocos împreună cu vanilia, fără să-l aduci la fierbere. Dacă folosești agar-agar, adaugă-l direct în laptele rece împreună cu vanilia, amestecă bine și fierbe 1 minut după ce începe să clocotească.

Pasul 3:

Topește gelatina hidratată și încorporeaz-o în laptele cald, amestecând bine până se dizolvă complet. Pasul nu este necesar dacă ai folosit agar-agar.

Pasul 4:

Lasă amestecul să se răcorească 5-10 minute, apoi adaugă mierea și omogenizează.

Pasul 5:

Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și las-o 10-15 minute la temperatura camerei.

Pasul 6:

Mută tava în congelator pentru 40-50 de minute, până când stratul de cocos devine ferm la atingere.

Pasul 7:

Pentru stratul de mango, hidratează gelatina în apă rece timp de 10 minute, apoi topește-o separat. Dacă folosești agar-agar, sari peste hidratare – vezi pasul 8.

Pasul 8:

Mixează mango-ul cu apa fierbinte într-un blender, până obții un piure fin și omogen. Dacă folosești agar-agar, adaugă-l direct în acest piure și treci la pasul 9.

Pasul 9:

Încălzește piureul de mango, fără să-l fierbi, apoi încorporează gelatina topită și amestecă bine. Dacă folosești agar-agar, trebuie să fierbi piureul cu agar 1 minut din momentul în care începe să clocotească, amestecând continuu.

Pasul 10:

Lasă piureul să se răcorească ușor, apoi toarnă-l peste stratul de cocos întărit.

Pasul 11:

Lasă tava la temperatura camerei până când compoziția este aproape rece, apoi mut-o la frigider pentru minimum 3 ore, până jeleul este complet ferm.

Pasul 12:

Taie în cuburi și păstrează-le la frigider într-un recipient închis, până la o săptămână.

Tips & Tricks

Jeleurile găsite în comerț au o textură mai dificil de gestionat comparativ cu jeleurile pregătite acasă. Ele sunt adesea tari, lipicioase odată mestecate și dificil de mărunțit temeinic de către începători. De altfel, acestea sunt incluse pe lista alimentelor cu risc de înec crescut alături de bomboanele tari, biscuiții, fructele și legumele tari. Pe aceeași listă se regăsesc însă și cartofii prăjiți, astfel încât concluzia la care putem ajunge este faptul că nu doar textura este o caracteristică importantă, ci și comportamentul din timpul mesei. Asigură-te că, indiferent de vârstă, urmașul cunoaște și respectă câteva reguli importante: mâncarea se consumă stând pe loc; farfuria rămâne pe masă, tu poți pleca dacă ai gura goală; fără crize de plâns sau râs atunci când ai gura plină; o poziție corectă include spatele drept.
Poți înlocui gelatina cu agar-agar, pentru stratul de mango folosește 5 g de agar-agar, iar pentru startul de cocos folosește 9 g de agar-agar.

Te-ar putea interesa si ...

Vinete umplute

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments