Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Jeleu de fructe

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Spală și taie fructele în bucăți mici. Dacă folosești fructe congelate, lasă-le să se dezghețe ușor.

Pasul 2:

Pune fructele într-un blender și mixează până obții un piure fin.

Pasul 5:

Pune piureul într-o cratiță medie. Adaugă mierea și sucul de lămâie (dacă folosești), apoi fierbe la foc mic timp de aproximativ 10 minute, amestecând ocazional.

Pasul 4:

Preîncălzește cuptorul la cea mai joasă temperatură (aproximativ 50-75 de grade Celsius).

Pasul 5:

Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Toarnă piureul de fructe îngroșat în tavă și întinde-l uniform cu o spatulă, într- un strat subțire.

Pasul 6:

Pune tava în cuptor și lasă piureul să se usuce timp de 3-4 ore (timpul poate varia în funcție de grosimea stratului de piure din tavă). Este gata când nu mai este lipicios la atingere și se desprinde ușor de pe hârtia de copt.

Pasul 7:

După ce s-au uscat complet, lasă rulourile de fructe să se răcească. Desprinde-le de pe hârtia de copt și taie-le în fâșii.

Tips & Tricks

Rulourile de fructe pot fi congelate pentru a fi păstrate mai mult timp, până la 3-6 luni, într-un recipient etanș sau pungă de congelare, având grijă să elimini excesul de aer. Alternativ, pot fi depozitate la temperatura camerei, într-un loc uscat și răcoros, timp de 1-2 săptămâni, sau în frigider până la 2-3 săptămâni. Pentru a preveni lipirea, înfășoară-le pe hârtie de copt sau pergament. La consum, rulourile congelate se pot dezgheța la temperatura camerei, păstrându-și textura și aroma.

Poți înlocui mierea cu sirop de arțar.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments