Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Irish stew

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Taie pulpa de vită în bucăți de 4 cm. Presară sare peste bucățile de carne. Încinge uleiul de măsline într-o oală mare (de 6-8 litri) cu fund gros, la foc mediu- mare.

Pasul 2:

Tamponează carnea cu prosoape de hârtie pentru a o usca. Lucrează în tranșe și adaugă carnea în oală fără să aglomerezi bucățile (altfel se va aburi în loc să se rumenească). Lasă-le să se rumenească bine pe o parte fără să le miști, apoi întoarce-le cu un clește și rumenește-le și pe celelalte fețe. Pisează usturoiul.

Pasul 3:

Adaugă usturoiul peste carne și călește-l 30 de secunde, până devine aromat. Toarnă supa de vită, apa, pasta de roșii, zahărul, cimbrul și foile de dafin. Amestecă bine.

Pasul 4:

Adu compoziția la punctul de fierbere, apoi redu focul la minimum. Acoperă oala și fierbe la foc mic timp de 1 oră, amestecând ocazional.

Pasul 5:

Dă morcovii și păstârnacul pe răzătoare, toacă ceapa și taie cartofii în cuburi potrivite.

Pasul 6:

În timp ce carnea fierbe, topește untul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, morcovii și păstârnacul și călește-le 8-12 minute, până când ceapa devine aurie și rădăcinoasele se înmoaie ușor. Păstrează- le deoparte până când tocănița a fiert o oră.

Pasul 7:

După o oră de fierbere, adaugă în oală ceapa, morcovii, păstârnacul și cartofii. Asezonează cu piper și sare, după gust. Fierbe fără capac, la foc mediu-mic, timp de 30-35 de minute, amestecând ocazional, până când legumele și carnea sunt foarte fragede. La final, scoate foile de dafin. Înclină oala și îndepărtează excesul de grăsime cu o lingură.

Pasul 8:

Toarnă tocănița în boluri de servire. Gustă și mai adaugă sare și piper, dacă este nevoie. Presară pătrunjel tocat și servește.

Tips & Tricks

Poate fi benefică supa de vită pentru copii? Da, pentru că oferă nutrienți esențiali care susțin creșterea și dezvoltarea lor. În primul rând, poate fi o sursă de poteine de calitate și fier heme, forma de fier care se absoarbe cel mai ușor de către organism. Fierul este esențial pentru transportul oxigenului în sânge și pentru prevenirea anemiei, o problemă frecventă în rândul copiilor mici. Supă de vită conține vitamina B12, importantă pentru sănătatea creierului, și vitamina B6, care ajută la metabolismul proteinelor și la funcționarea corectă a sistemului nervos. Atunci când este gătită lent, supa de vită conține colagen, o proteină care ajută la sănătatea articulațiilor și a oaselor. Colagenul este util pentru dezvoltarea și întărirea țesuturilor conjunctive, aspect important în perioada de creștere activă a copiilor. Ea poate conține gelatină, obținută prin fierberea oaselor. Gelatina ajută la menținerea unei bune funcționări a intestinelor și poate susține sănătatea mucoasei intestinale. Bineînțeles, conținând mult lichid, ajută la păstrarea unui nivel bun de hidratare în organism. Cum să o prepari? Pe lângă oase și carne de vită, adaugă legume precum morcovi, țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel sau cartofi, care aduc un plus de nutrienți.

Te-ar putea interesa si ...

Stufat de miel

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments