Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pentru urmașii cu vârste mai mici, urmează rețeta începând cu cel de-al patrulea pas.
Toacă nucile. Spală bine afinele.
Umple bolurile cu iaurt, pune în fiecare bol afine, miere și nuca zdrobită.
Pentru urmașii cu vârste mai mici, zdrobește nuca folosind blenderul. Aceasta trebuie să fie bine mărunțită, întrucât bucățile mari prezintă un risc de înec crescut.
Într-o oală mică, adaugă nuca și 1 linguriță de ulei de măsline. Gătește timp de aproximativ 5 minute, până când nuca a devenit aurie. Scoate deoparte pe o farfurie.
Folosind o furculiță, aplatizează afinele. Răstoarnă afinele în aceeași oală și fierbe la foc mic, împreună cu 2/3 linguri de apă. În aproximativ 10 minute, afinele vor deveni moi, iar apa se va fi evaporat aproape în totalitate.
Omite mierea pentru copiii cu vârste mai mici de un an. În cazul în care preferi un gust mai dulce, pasează o banană și adaug-o în oala în care fierb afinele.
Amestecă afinele cu iaurtul și nucile prăjite.