Paste cu dovlecel, roșii și caju
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Durata Preparare: Peste noapte
Dacă ai optat pentru năutul proaspăt, pune năutul la înmuiat peste noapte (10- 12 ore).
Scurge-l și pune-l la fiert pentru aproximativ 40-45 minute cu usturoiul, dafinul, rozmarin, 1 linguriță boabe de
piper. Năutul la conserva îl vei folosi ulterior.
Separat, călește în ulei și puțină apă morcovii, ardeiul și ceapa mărunțite în prealabil.
Când legumele s-au înmuiat adaugă sucul de roșii și condimentează după gust cu sare, piper, cimbru și, opțional, sumac.
Năutul scurs de apa în care a fiert sau năutul din conservă se amestecă cu sosul și se mai fierbe încă 15 minute.
Servește cu pătrunjel proaspăt și murăturile preferate.
Înainte de servire, poți aplatiza puțin boabele de năut pentru a minimiza riscul de înec în cazul urmașilor cu vârste mai mici. Sumacul este un condiment care aduce aminte de gustul sucului de lămâie. Îl poți folosi în tocănițe, supe, dressinguri, hummus, pateuri sau atunci când marinezi carnea.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei