Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Iahnie de năut

Durata Preparare: Peste noapte

Ingrediente:

Năut - 500 grame
Conservă de roșii bucăți - 400 grame
Suc de roșii - 150 mililitri
Ceapă - 2 bucăți
Morcovi - 2 bucăți
Ardei kapia - 1 bucăți
Căței de usturoi - 1-2 bucăți
Frunză dafin - grame
Rozmarin - grame
Cimbru - grame
Sare
Piper
Ulei de măsline - grame
Sumac - 1 lingurițe (opțional)

Pași:

Pasul 1

Dacă ai optat pentru năutul proaspăt, pune năutul la înmuiat peste noapte (10- 12 ore).

Pasul 2

Scurge-l și pune-l la fiert pentru aproximativ 40-45 minute cu usturoiul, dafinul, rozmarin, 1 linguriță boabe de
piper. Năutul la conserva îl vei folosi ulterior.

Pasul 3

Separat, călește în ulei și puțină apă morcovii, ardeiul și ceapa mărunțite în prealabil.

Pasul 4

Când legumele s-au înmuiat adaugă sucul de roșii și condimentează după gust cu sare, piper, cimbru și, opțional, sumac.

Pasul 5

Năutul scurs de apa în care a fiert sau năutul din conservă se amestecă cu sosul și se mai fierbe încă 15 minute.

Pasul 6

Servește cu pătrunjel proaspăt și murăturile preferate.

Tips & Tricks

Înainte de servire, poți aplatiza puțin boabele de năut pentru a minimiza riscul de înec în cazul urmașilor cu vârste mai mici. Sumacul este un condiment care aduce aminte de gustul sucului de lămâie. Îl poți folosi în tocănițe, supe, dressinguri, hummus, pateuri sau atunci când marinezi carnea.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments