Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Iahnie de fasole

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dacă ai optat pentru fasole la conservă, scurge lichidul din conservă și clătește bine boabele. Dacă ai optat pentru fasole nefiartă, aceasta trebuie lăsată la înmuiat pentru 8-10 ore, iar timpul de fierbere al preparatului va crește.

Pasul 2:

Toacă mărunt morcovii, rădăcina de pătrunjel, ceapa, felia de țelină. Într-o oală, adaugă legumele, șofranul și 2 linguri de ulei de măsline. După 3-4 minute, toacă feliile de jambon și adaugă-le în oală. De asemenea, dacă folosești cârnați cruzi, adaugă-i în preparat în acest pas.

Pasul 3:

Amestecă ocazional timp de 3 minute. Adaugă șofranul și amestecă încă 1 minut.

Pasul 4:

Adaugă 500ml apă, fasolea, conserva de roșii, frunza de dafin. Lasă la fiert la foc mediu până când se evaporă aproape toată apa, iar legumele sunt gătite. Păstrează sos în preparat, nu lăsa apa să se evapore complet. Dacă ai optat pentru fasole nefiartă, va fi nevoie să completezi cu apă până când boabele sunt fierte (aproximativ 1 oră).

Pasul 5:

Opțional: acum poți adăuga cârnații de casă pregătiți aici: Salată cu cârnați de casă și lasă preparatul să mai fiarbă câteva minute.

Pasul 6:

Presară pătrunjel proaspăt.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments