Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Folosind un peeler, scoate coaja sfeclei, apoi tai-o felii subțiri. Înțeapă bucățile cu o furculiță, așază-le într-o tavă cu hârtie de
copt. Alături de ele pune și 2/3 căței de usturoi. Tava intră la cuptor pentru 15-20 de minute (în funcție de grosimea bucăților de sfeclă).
Scurge bine conserva de năut, dar păstrează lichidul.
Lasă sfecla la răcit, apoi pune-o într-un blender împreună cu toate celelalte ingrediente, mixând până obții o pastă fină
(pentru o textură mai fină, poți adăuga 1-2 linguri apă sau lichid din conservă).
Serviți pe felii sau baghețele de pâine prăjită.
În cazul în care nu ai la îndemână tahini, poți înlocui ingredientul cu unt de arahide cremos. Preparatul poate fi păstrat la frigider până la 4 zile sau la congelator timp de 3 luni. Întrucât năutul se poate usca atunci când este depozitat (frigider sau congelator), presară câteva picături de ulei deasupra pentru a-i păstra cremozitatea. Depozitează-l într-un borcan sau un alt recipient închis ermetic.
0 0 votes Acordă o notă rețetei