Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Hummus cu sfeclă roșie

Număr persoane

Pași:

Pasul 1

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pasul 2

Folosind un peeler, scoate coaja sfeclei, apoi tai-o felii subțiri. Înțeapă bucățile cu o furculiță, așază-le într-o tavă cu hârtie de
copt. Alături de ele pune și 2/3 căței de usturoi. Tava intră la cuptor pentru 15-20 de minute (în funcție de grosimea bucăților de sfeclă).

Pasul 3

Scurge bine conserva de năut, dar păstrează lichidul.

Pasul 4

Lasă sfecla la răcit, apoi pune-o într-un blender împreună cu toate celelalte ingrediente, mixând până obții o pastă fină
(pentru o textură mai fină, poți adăuga 1-2 linguri apă sau lichid din conservă).

Pasul 5

Serviți pe felii sau baghețele de pâine prăjită.

Tips & Tricks

În cazul în care nu ai la îndemână tahini, poți înlocui ingredientul cu unt de arahide cremos. Preparatul poate fi păstrat la frigider până la 4 zile sau la congelator timp de 3 luni. Întrucât năutul se poate usca atunci când este depozitat (frigider sau congelator), presară câteva picături de ulei deasupra pentru a-i păstra cremozitatea. Depozitează-l într-un borcan sau un alt recipient închis ermetic.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments