Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Gutui umplute cu nucă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius.

Pasul 2:

Amestecă în blender miezul de nucă, stafidele și zahărul brut. Dacă ai optat pentru siropul de arțar, adaugă-l după ce ai mărunțit aceste ingrediente.

Pasul 3:

Spală cu atenție gutuile și șterge-le pentru a le curăța de puf. Taie capetele acestora, apoi, cu ajutorul unui cuțit scoate miezul lor. Păstrează pereți mai groși pentru fiecare gutuie.

Pasul 4:

Umple gutuile cu amestecul de nucă și așază deasupra fiecăreia o crenguță de cimbru.

Pasul 5:

Așază gutuile într-o tavă și acoperă-le cu hârtie de copt.

Pasul 6:

Tava intră la cuptor pentru 1 oră. Scoate hârtia de copt și lasă încă 10 minute pentru a se rumeni. Folosind o furculiță, verifică dacă pulpa gutuilor s-a copt. Aceasta trebuie să fie moale. Timpul poate varia în funcție de dimensiunea gutuilor.

Tips & Tricks

Spre deosebire de zahărul alb și zahărul brun, zahărul brut păstrează o parte din nutrienții care altfel se pierd în procesul de rafinare. Zahărul brut, asemănător melasei, oferă preparatelor savoarea caramelului.

Te-ar putea interesa si ...

Bile Labneh

0 0 votes Acordă o notă rețetei

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments