Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Gustarea din tavă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Preîncălzește cuptorul la 185 de grade Celsius și tapetează o tavă de 20×25 cm cu hârtie de copt.

Pasul 2:

Dă pe răzătoare dovleceii, apoi pune-i într-o sită și presează-i bine ca să elimini excesul de lichid. Toacă ceapa, pătrunjelul și dă morcovul pe răzătoare.

Pasul 3:

Într-un bol mare, amestecă dovleceii storși, morcovul, porumbul, pătrunjelul, brânza fărâmițată, ceapa și făina.

Pasul 4:

Într-un alt bol, bate ușor ouăle cu laptele, sare și piper.

Pasul 5:

Toarnă compoziția lichidă peste amestecul de legume și omogenizează totul cu o spatulă. Taie roșiile cherry în jumătate.

Pasul 6:

Transferă amestecul în tava pregătită și așază deasupra jumătăți de roșii cherry, cu partea tăiată în sus.

Pasul 7:

Coace timp de 40–45 de minute, până când suprafața este aurie și aceasta revine la forma inițială după ce o apeși ușor în mijloc.

Pasul 8:

Lasă să se răcească ușor, apoi taie în pătrate. Se păstrează în frigider, într-un recipient închis, până la 5-6 zile sau în congelator până la o lună.

Tips & Tricks

Deși forma roșiilor cherry crude poate necesita adaptare (să fie tăiate sferturi), atunci când acestea sunt incluse în preparate, ele se vor înmuia suficient de tare încât să nu reprezinte un risc de înec.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments