Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Gulii umplute

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Curăță guliile cu ajutorul unui peeler. Taie-le pe lung, pe jumătate și scoate interiorul acestora, lăsând pereții groși de aproximativ 0,5 cm. Păstrează interiorul lor într-un castron.

Pasul 2:

Dă dovlecelul prin răzătoare și mărunțește miezul pe care l-ai scos din gulii. Pune jumătate din acest miez mărunțit deoparte (îl vei folosi la sos).

Pasul 3:

Într-un bol, amestecă dovlecelul, jumătate din miezul mărunțit de la gulii, carnea tocată, condimentele și 100 ml suc de roșii.

Pasul 4:

Pe fundul unei oale pentru care ai capac, pune 200 ml suc de roșii, cealaltă jumătate de gulii mărunțite, sare, piper.

Pasul 5:

Umple fiecare jumătate de gulie cu amestecul de carne de vită, apoi așaz-o în oală.

Pasul 6:

Când ai așezat toate guliile, toarnă în oală apă, pe lângă ele pentru a nu deranja carnea, până când apa ajunge la nivel cu carnea.

Pasul 7:

Lasă la fiert, cu capacul într-o parte, aproximativ 40 de minute. Verifică dacă mai au nevoie de apă între timp.

Pasul 8:

Opțional, poți servi cu smântână, ceapă verde, pătrunjel și mămăligă.

Tips & Tricks

Sugestie servire
Pentru urmașii începători, asigură-te că bucățile de carne oferite corespund fie regulilor pentru alimentele de antrenament (nu se pot desparți în bucăți mici, nu conțin oase care se pot sparge în bucăți mici), fie, la fel ca în cazul legumelor, pot fi ușor zdrobite între degetul mare și degetul arătător. În cazul acestui preparat, unele gulii pot avea nevoie de un timp de fierbere mai îndelungat. Înțeapă-le cu o furculiță înainte de a închide focul pentru a vedea dacă au ajuns la această textură.
Forma baghețelelor pentru degețele (lungi cât un deget, groase cât două) va fi ușor de prins cu ajutorul palmelor în perioada 6-8/9luni. După această vârstă, când urmașul poate prinde bucăți mai mici cu ajutorul degetului mare și degetului arătător, taie preparatul într-o formă mai mică.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments