Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Gulaș ca-n Ardeal cu cartofi și găluște

Durata Preparare: +2 ore

Ingrediente:

Carne roșie - 300-400 grame
Ceapă roșie - 1-2 bucăți
Căței de usturoi - 2-3 bucăți
Cartofi - 3 bucăți
Morcovi - 2-3 bucăți
Țelină - 1/2 bucăți
Ardei gras roșu - 1 bucăți
Pastă de tomate - 3-4 linguri
Sare
Piper
Boia de ardei dulce - grame
Chimen - 1/2 lingurițe
Cimbru - 1/2 lingurițe
Frunză dafin - 1 frunze
Pătrunjel - grame
Ulei de măsline - grame
Țelină - grame (opțional)
Ouă - grame
Făină - 80 grame

Pași:

Pasul 1

Într-un wok (ideal ceaun) pune la înăbușit ceapa tăiată cubulețe, iar când își schimbă culoarea pune carnea tăiată
cubulețe și condimentele. Secretul gulașului este boiaua (paprika), rețeta originală are 1 lingură paprika la fiecare
500g carne.

Pasul 2

Acoperă carnea cu 1-2 căni de apă și lasă la foc scăzut să fiarbă acoperit 40-60 minute (în funcție de tipul de carne
folosit). Frecvent, dacă este nevoie, pentru un preparat mai lichid, adaugă apă.

Pasul 3

Curăță și toacă legumele (morcovul, țelina, ardeiul, usturoiul, frunzele) și apoi adaugă-le peste carne. Adaugă și pasta de tomate sau bulionul și potrivește de sare și piper și mai lasă la fiert 20-30 minute.

Pasul 4

Amestecă oul cu făina, un praf de sare și 1 lingură de apă. Ia cu lingura din aluat și adaugă găluștele la fiert, în gulaș. Încă 12-15 minute și masa este gata.

Tips & Tricks

Rețeta originală conține carne de vită/mânzat, însă dacă aceasta nu este pe gustul vostru, puteți opta pentru pulpă de porc. În cazul în care preparatul nu are destul lichid atunci când vrei să incluzi găluștele, fierbe-le separat, în apă care a dat în clocot.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments