Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Griș de iarnă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pune laptele la fiert. Când începe să clocotească, redu focul la minim și adaugă în ploaie grișul, amestecând bine cu un tel.

Pasul 2:

Când grișul începe să se îngroașe, adaugă sucul de la o portocală și fulgii de cocos. Dacă ești curios să încerci gusturi noi, adaugă aici o păstaie de cardamom.

Pasul 3:

Fierbe grișul aproximativ 10 minute, până când este gata, apoi servește-l cu scorțișoară și nuci mărunțite.

Tips & Tricks

Grișul cu lapte, în general, nu împiedică absorbția nutrienților în organism dacă este consumat ca parte a unei diete echilibrate. Totuși, există câteva situații și componente ale preparatului care ar putea influența absorbția unor nutrienți, dar acestea sunt rareori semnificative pentru majoritatea persoanelor. Spre exemplu, un factor relevant este conținutul de calciu din lapte. Deși benefic organismului nostru în general, calciul poate „concura” cu alte minerale în procesul de absorbție (cum ar fi fierul și zincul). Acest efect poate fi ameliorat atunci când sunt incluse și alimente bogate în vitamina C în cadrul mesei. De asemenea, grișul conține fitati, compuși care pot lega mineralele și le pot reduce absorbția. Totuși, cantitatea de fitati din griș este relativ scăzută comparativ cu alte alimente. În concluzie, da, mitul care înconjoară grișul cu lapte poate avea un sâmbure de adevăr, însă acesta nu are o importanță deosebită atunci când preparatul face parte dintr-o dietă diversificată.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments