Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Griș dalmațian

Durata Preparare: 15 minute

Ingrediente:

Griș - 100 grame
Lapte - 1000 mililitri
Vanilie - 1 lingurițe
Fulgii de nucă de cocos - 2 linguri
Sare - 1 vârf de cuțit
Afine - 400 grame
Suc de lămâie - 2 linguri
Semințe de chia - 1 lingurițe
Zahăr de cocos - 1 linguri (opțional)

Pași:

Pasul 1

Într-o oală mică, pune la fiert afinele cu trei linguri de apă. Poți zdorbi ușor cu o furculiță afinele înainte.

Pasul 2

Adaugă sucul de lămâie și semințele de chia, opțional, zahărul de cocos.

Pasul 3

Lasă totul la fiert la foc mic până când se evaporă aproape toată apa.

Pasul 4

Separat, pune laptele la fiert cu un praf de sare. Adaugă nuca de cocos, vanilia. Când au început să iasă la suprafață mici bule, dă focul la mic și toarnă grișul, amestecând continuu.

Pasul 5

Continuă să fierbi grișul. În funcție de tipul acestuia, timpul de fierbere variază. Gustă pentru a verifica.

Pasul 6

Servește grișul în boluri cu „pete” de dalmațian din dulceața de afine.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments