Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pentru urmași începători, pregătește fie bucăți mai mari din grepfrut (pe cât posibil lungi cât aproape un deget și mai groase), fără membrana albă.
Pe măsură ce urmașul avansează, oferă și felii din fruct, tot fără membrană, pe care să le poată țină în mână cu ajutorul cojii.
Grepfrutul se găsește sub diverse soiuri, fiind cu pulpă galbenă, portocalie sau roz. Ultimele două soiuri sunt mai bogate în carotenoizi, cu rol puternic antioxidant. În afară de vitamina C, fibre și potasiu, care se găsesc în cantități semnificative, conținutul nutritional al acestuia este destul de scăzut. Acesta conține însă flavonoide, carotenoizi și limonoide, adică acele lucruri care dau culoarea și gustul fructului, dar puteri de superfruct. Datorită lor, grepfrut întărăște sistemul imunitar, reglează digestia și poate ajuta în prevenirea apariției unor boli cronice. Există însă unele persoane care nu ar trebui să îl savureze. Grepfrutul interacționează cu multe medicamente (pentru hipertensiune, antibiotice, colesterol, antidepresive, analgezice sau chiar și unele anticoncepționale), de aceea, în cazul în care urmezi un anumit tratament, ia în considerare excluderea din dietă. O altă atenționare ar fi faptul că acidul citric în exces poate eroda smalțul dentar sau crește simptomele bolii de reflux gastroesofagian.
0 0 votes Acordă o notă rețetei