Porc cu sos de mandarine și legume
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Fierbe cartofii în coajă până devin moi. Scurge-i și lasă-i să se răcească puțin, apoi
decojește-i și zdrobește-i bine cu un zdrobitor de cartofi sau cu o furculiță.
Într-un bol mare, combină cartofii zdrobiți cu făina, uleiul de cocos topit și sarea. Frământă până când obții un aluat omogen. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină. Dacă este prea uscat, adaugă puțină apă.
Ia o bucată de aluat de mărimea unei mingi de golf și aplatizează-o în palmă. Pune o vișină în mijloc și închide aluatul în jurul ei, formând o bilă. Repetă până când ai folosit tot aluatul și toate vișinele.
Într-o oală mare, adu la fierbere apă cu puțină sare. Când apa clocotește, adaugă
gomboții. Gătește-i până se ridică la suprafață (aproximativ 5-7 minute). Scurge-i bine.
Într-o tigaie mare, topește uleiul de cocos. Adaugă pesmetul și prăjește-l până devine auriu și crocant. Adaugă îndulcitorul și amestecă bine.
Răstoarnă gomboții fierbinți în tigaia cu pesmet și rostogolește-i ușor până sunt bine acoperiți cu pesmet.
Gomboții pot fi presărați cu zahăr pudră sau serviți cu un pic de sos de vișine pentru un plus de savoare.
Poți congela în pungi închise ermetic gomboții gătiți și răciți complet. Consumă-i în următoarele 3 luni, lăsându-i să se decongeleze în frigider și încălzindu-i apoi în cuptor, la 160 de grade Celsius, timp de 10 minute. În locul vișinelor, poți folosi prune coapte, cireșe sau bucăți de caise.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei