Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Gomboți cu vișine (de post)

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Fierbe cartofii în coajă până devin moi. Scurge-i și lasă-i să se răcească puțin, apoi decojește-i și zdrobește-i bine cu un zdrobitor de cartofi sau cu o furculiță.

Pasul 2:

Într-un bol mare, combină cartofii zdrobiți cu făinurile, amidonul de porumb, uleiul de cocos topit și sarea. Frământă până când obții un aluat omogen. Dacă aluatul este prea lipicios, mai adaugă puțină făină de ovăz. Dacă este prea uscat, adaugă puțină apă.

Pasul 3:

Ia o bucată de aluat de mărimea unei mingi de golf și aplatizează-o în palmă. Pune o vișină în mijloc și închide aluatul în jurul ei, formând o bilă. Repetă până când ai folosit tot aluatul și toate vișinele.

Pasul 4:

Într-o oală mare, adu la fierbere apă cu puțină sare. Când apa clocotește, adaugă gomboții. Gătește-i până se ridică la suprafață (aproximativ 5-7 minute). Scurge-i bine.

Pasul 5:

Într-o tigaie mare, topește uleiul de cocos. Adaugă pesmetul fără gluten și prăjește-l până devine auriu și crocant. Adaugă siropul de agave și amestecă bine.

Pasul 6:

Răstoarnă gomboții fierbinți în tigaia cu pesmet și rostogolește-i ușor până sunt bine acoperiți cu pesmet.

Pasul 7:

Gomboții pot fi presărați cu zahăr pudră sau serviți cu sirop de arțar sau miere.

Tips & Tricks

Vișinele și cireșele cresc nivelul de melatonină și triptofan, putând îmbunătăți calitatea somnului.

Dacă nu ai făină de ovăz, râșnește fulgii.

Folosește pesmet fără gluten dacă e cazul.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments