Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Înmoaie curmalele în apă caldă și preîncălzește cuptorul la 170°C, funcția cu ventilație.
Cerne ingredientele uscate.
Scoate sâmburii curmalelor, apoi mixează-le într-un blender împreună cu restul ingredientelor lichide până obții o pastă cremoasă.
Amestecă totul cu ingredientele uscate până când compoziția devine omogenă.
Pune aluatul într-un poș și umple formele de gogoși. Dacă nu ai astfel de forme, le poți folosi pe cele de brioșe și așeza aluatul la baza lor.
Coace timp de 20-25 de minute, până când interiorul este gătit.
Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar timp de 5 minute înainte de a le scoate din forme.
Lasă gogoșile să se răcească complet înainte de a le glazura.
Folosește un blender vertical pentru a mixa toate ingredientele pentru glazură, apoi păstreaz-o la frigider până se răcesc gogoșile (se va întări puțin).
Înmoaie gogoșile în glazură și decorează-le cu fulgi de cocos.
Pentru a păstra aroma intensă pe care cafeaua o oferă acestei rețete, înlocuiește cei de 30 ml expresso cu 30 ml de „cafea” făcută cu pudră de roșcove. Sau poți înlocui cafeaua cu încă 30 ml lapte de ovăz.