Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Gogoși la cuptor

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Înmoaie curmalele în apă caldă și preîncălzește cuptorul la 170°C, funcția cu ventilație.

Pasul 2:

Cerne ingredientele uscate.

Pasul 3:

Scoate sâmburii curmalelor, apoi mixează-le într-un blender împreună cu restul ingredientelor lichide până obții o pastă cremoasă.

Pasul 4:

Amestecă totul cu ingredientele uscate până când compoziția devine omogenă.

Pasul 5:

Pune aluatul într-un poș și umple formele de gogoși. Dacă nu ai astfel de forme, le poți folosi pe cele de brioșe și așeza aluatul la baza lor.

Pasul 6:

Coace timp de 20-25 de minute, până când interiorul este gătit.

Pasul 7:

Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar timp de 5 minute înainte de a le scoate din forme.

Pasul 8:

Lasă gogoșile să se răcească complet înainte de a le glazura.

Pasul 9:

Folosește un blender vertical pentru a mixa toate ingredientele pentru glazură, apoi păstreaz-o la frigider până se răcesc gogoșile (se va întări puțin).

Pasul 10:

Înmoaie gogoșile în glazură și decorează-le cu fulgi de cocos.

Tips & Tricks

Pentru a păstra aroma intensă pe care cafeaua o oferă acestei rețete, înlocuiește cei de 30 ml expresso cu 30 ml de „cafea” făcută cu pudră de roșcove. Sau poți înlocui cafeaua cu încă 30 ml lapte de ovăz.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments