Ciorbă de miel
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește aluatul: amestecă făina cu drojdia, apoi adaugă apa și uleiul. Amestecă totul până când obții un aluat compact.
Lasă aluatul la crescut pentru 20-30 minute, cât timp te ocupi de legume.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Curăță legumele de coajă (îndepărtează și semințele de la dovlecel) ți spală roșiile. Taie legumele în fâșii subțiri folosind un peeler, iar roșiile în jumătăți.
Așază legumele într-o tavă cu hârtie de copt și adaugă o lingură de ulei, zeama de la o jumătate de lămâie, sare și piper.
Bagă legumele la cuptor pentru 20 minute, până se înmoaie puțin. Când sunt gata, scoate-le din cuptor fără să îl oprești.
Întinde aluatul în foaie cât mai subțire, apoi pune-l într-o tavă rotundă. Folosește hârtie de copt pentru a face un ghemotoc mare pe care să îl așezi în centru, astfel încât marginile aluatului să îl îmbrățișeze. Presară o lingură de susan pe marginea aluatului, presând ușor pentru a se lipi.
Mai lasă la crescut în tavă pentru 5-10 minute, apoi bagă tava la cuptor pentru 18- 20 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
Când e gata, lasă-l 10 minute la răcit și apoi adaugă un strat generos de hummus și apoi un strat de legume coapte. Servește simplu sau alături de castraveți murați.
Pentru hummus:
1. Într-un blender, adaugă în această ordine: tahini, sucul de lămâie (pornește blenderul), uleiul de măsline, usturoiul, coriandru (amestecă din nou), jumătate din năut (amestecă), restul năutului (amestecă).
2. Dacă îți place consistența obținută, este gata. Dacă ai vrea să fie mai cremos, adaugă 2-3 linguri din apa în care a fiert năutul sau din apa din conservă
Preparatele compuse din diferite texturi reprezintă o oportunitate uimitoare de învățare pentru micii gurmanzi. Aluatul crocant, hummusul cremos și legumele moi vor oferi urmașului ocazia de a învăța: cum să gestioneze texturi diverse, cum să îți cunoască mai bine limitele propriei guri, cum să mestece alimentele și să facă trecerea de la a bea laptele cu limba în forma unei pâlnii, la a „plimba” prin gură alimentele cu ajutorul limbii. Pentru urmași începători, taie fâșii din aluat, în special crusta, unge cu hummus și, separat, așază legumele și roșii tăiate în jumătate sau sferturi (în funcție de abilitățile urmașului).
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei