Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!

Galette cu struguri și lavandă

Număr persoane

Pași:

Pasul 1:

Pregătește aluatul punând făina, făina de migdale, zahărul, sarea, florile de lavandă și untul în bolul unui robot de bucătărie, cu lama metalică montată sau frământă-l la mână. Procesează scurt, până când obții un amestec sfărâmicios. Adaugă siropul de arțar și apa, apoi procesează până se formează aluatul. Modelează-l formând o bilă, învelește-l în hârtie de copt și lasă-l la frigider pentru 1 oră.

Pasul 2:

Într-un castron mic, amestecă pentru umplutură untul de migdale cu zahărul pudră, lavanda și siropul de arțar.

Pasul 3:

Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius, căldură sus-jos și tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Pasul 4:

Întinde aluatul pe hârtie de copt într-o tavă cu pereți detașabili, întinzând aluat și pe pereți, aproximativ 2 cm.

Pasul 5:

Întinde cu pensula de patiserie amestecul de unt de migdale peste aluat. Într-un castron mic, amestecă strugurii ( fără sâmburi, spălați și uscați, tăiați în 2 dacă sunt prea mari) cu zahărul pudră și așază-i deasupra aluatului. Pliază marginile aluatului spre centru, lăsând centrul descoperit.

Pasul 6:

Coace timp de 45 de minute, până când aluatul devine auriu. Lasă să se răcească puțin înainte de a-l unge cu sirop de arțar (poți omite acest pas). Taie în 8 secțiuni cu un cuțit ascuțit.

Tips & Tricks

Poți râșni zahărul brut pentru a obține zahăr pudră, sau poți înlocui cu pudră de curmale.

Te-ar putea interesa si ...

0 0 votes
Acordă o notă rețetei
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments