Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Pregătește aluatul punând făina, făina de migdale, zahărul, sarea, florile de lavandă și untul în bolul unui robot de bucătărie, cu lama metalică montată sau frământă-l la mână. Procesează scurt, până când obții un amestec sfărâmicios. Adaugă siropul de arțar și apa, apoi procesează până se formează aluatul. Modelează-l formând o bilă, învelește-l în hârtie de copt și lasă-l la frigider pentru 1 oră.
Într-un castron mic, amestecă pentru umplutură untul de migdale cu zahărul pudră, lavanda și siropul de arțar.
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius, căldură sus-jos și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Întinde aluatul pe hârtie de copt într-o tavă cu pereți detașabili, întinzând aluat și pe pereți, aproximativ 2 cm.
Întinde cu pensula de patiserie amestecul de unt de migdale peste aluat. Într-un castron mic, amestecă strugurii ( fără sâmburi, spălați și uscați, tăiați în 2 dacă sunt prea mari) cu zahărul pudră și așază-i deasupra aluatului. Pliază marginile aluatului spre centru, lăsând centrul descoperit.
Coace timp de 45 de minute, până când aluatul devine auriu. Lasă să se răcească puțin înainte de a-l unge cu sirop de arțar (poți omite acest pas). Taie în 8 secțiuni cu un cuțit ascuțit.
Poți râșni zahărul brut pentru a obține zahăr pudră, sau poți înlocui cu pudră de curmale.
0 0 votes Acordă o notă rețetei