Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Curăță dovlecelul și dă-l pe răzătoare. Curăță și toacă mărunt ceapa și, opțional, ardeiul. Taie roșiile în 2 sau 4 în funcție de mărime.
Dă pe răzătoare telemeaua. Bate ouăle cu un tel.
Încinge o tigaie antiaderentă, adaugă untul, apoi ceapa. Când ceapa începe să se înmoaie, adaugă dovlecelul (și ardeiul) și lasă-le câteva minute.
După 4-5 minute, adaugă roșiile și condimentele și mai lasă 2-3 minute la foc potrivit.
Adaugă ouăle bătute și telemeaua. Pune capacul pe tigaie și lasă la foc mic spre mediu 7-8 minute, până când ouăle sunt închegate și dovlecelul bine gătit.
Dacă oferi acest preparat urmașului începător, adaugă ardeiul odată cu ceapa pentru a-i oferi timp să capete o textură moale. Servește baghețele din acest preparat (bucăți lungi cât un deget, groase cât două) sau, dacă urmașul are experiență cu alimentele solide (de obicei după vârsta de 8 luni), bucăți mai mici care să poată fi prinse cu degetul mare și degetul arătător.
0 0 votes Acordă o notă rețetei