Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, căldură sus-jos.
Așază carnea într-un bol, masează-o cu ulei de măsline, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță mentă, sare, piper. Așază carnea într-o tavă și acoper-o cu hârtie de copt bine umezită. Tava intră la cuptor pentru aproximativ 45 de minute (timpul poate varia în funcție de grosimea cărnii). După 30 de minute, scoate hârtia de copt.
Curăță și taie în bucăți mai mici morcovii și păstârnacul. Pune-i la fiert împreună cu 2 căței de usturoi într-o oală cu apă cât să îi acopere. Fierbe timp de 10 minute până când legumele sunt moi. Scurge apa, pasează legumele în blender împreună cu 100 ml lapte, 30 g unt, 1/2 linguriță sare și 1/2 linguriță piper.
Toacă mărunt ciupercile și 3 căței de usturoi. Lasă totul să se gătească într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline. Când ciupercile sunt gata (aproximativ 7 minute), dă focul la mic, adaugă smântâna lichidă, 1/4 linguriță sare și 1 linguriță de piper alb măcinat.
Când friptura e gata, scoate-o din cuptor și las-o acoperită 10 minute înainte de a o servi.