Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Fierbe 500 ml apă într-o cratiță cu o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugă treptat mălaiul, amestecând continuu pentru a preveni formarea cocoloașelor.
Gătește mămăliga la foc mic timp de 10- 12 minute, amestecând ocazional. Adaugă 1 lingură de unt și brânza de burduf mărunțită, amestecând până se topește și devine cremoasă.
Într-o tigaie, adaugă cârnații feliați și gătește aproximativ 5-7 minute până când se rumenesc. Adaugă bucățile de friptură de porc tăiate cuburi (poți folosi rețeta de friptură de aici: Friptură de porc cu sos de ciuperci și piure dulce ). Asezonează cu sare, piper și boia și gătește cât să se încălzească friptura și să se îmbine aromele.
Dacă varza murată este prea sărată, poți să o clătești ușor sub apă rece.
Servește mămăliga fierbinte pe farfurii, adăugând carnea cu cârnații și varza murată alături.
Evită risipa alimentară, în special în perioadele de după sărbători când frigiderele rămân adesea pline. Cârnații sau carnea rămasă pot fi adăugate în paste, cozonacul poate fi înmuiat în ou și lapte și transformat în frigănele, diferitele bucăți de brânzeturi pot fi așezate pe felii de pâine și lăsate la cuptor pentru un mic dejun rapid, pâinea devine crutoane, salvează garniturile rămase cu un sos și o salată, iar dacă au mai rămas prăjituri, învelește-le în folie și păstrează-le la congelator pentru următoarele pofte.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei