Supă cremă de linte și caju condimentat
0 0 votes Acordă o notă rețetei
Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Taie pulpele de pui dezosate, fără piele, în bucăți de 3-5 cm. Pune-le într-un bol. Stropește cu 2 linguri de ulei de măsline. Condimentează cu sare, piper, 1/2 lingură de pudră de ceapă, 1/2 lingură de pudră de usturoi, 1/2 lingură de paprika, 1/2 lingură de fulgi de chilli și 1/8 linguriță de scorțișoară. Adaugă 3/4 lingură de pastă de roșii, 1 lingură de smântână sau iaurt grecesc și sucul de la jumătate de lămâie mică. Amestecă foarte bine, apoi lasă la marinat 2- 6 ore, ideal peste noapte.
Scoate puiul din frigider și lasă-l să ajungă la temperatura camerei timp de 10-15 minute. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Înfige bucățile de carne pe frigărui de lemn umezite. Poți intercala ceapa și ardeiul printre bucățile de carne.
Așază frigăruile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le la cuptor pentru 35 – 40 de minute.
Într-un bol, adaugă 4 căței de usturoi tocați mărunt, 2 linguri de iaurt grecesc, 1-2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat fin, sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper. Amestecă.
Scoate puiul din cuptor și stropește-l cu sosul alb. Servește frigăruile alături de salată de roșii cu ceapă verde și pătrunjel.
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei
0 0 votes Acordă o notă rețetei