Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Înmoaie frigăruile în apă.
Dă drumul cuptorului la 180 de grade Celsius, funcția cu ventilație.
Taie peștele cuburi mai mari, de 3 cm, dovlecelul cuburi mai mici, iar prazul taie-l felii.
Decojește lămâia și taie pulpa acesteia cuburi.
Asamblează frigăruile, așezând alternativ pește, dovlecel, lămâie, praz. Presară sare, piper, ulei de măsline și un strop de suc de lămâie.
Taie sferturi roșiile pentru sos și decojește cățeii de usturoi. Așază-le într-o tavă potrivită pentru cuptor. Aceasta o vei așeza sub grilajul pe care vor sta frigăruile.
Grilajul cu frigărui și tava care va sta sub el intră la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Dă cartofii prin răzătoare și scurge bine apa din ei. Asigură-te că nu a rămas apă pentru că altfel tocii se vor împrăștia în tigaie. Amestecă-i cu restul ingredientelor pentru toci moldovenești.
Într-o tigaie, coace în puțin ulei de măsline câte o lingură generoasă de aluat. După 3-4 minute, întoarce și pe partea opusă. Coace încă 3 minute.
Când frigăruile sunt gata, amestecă în blender, roșiile și usturoiul, împreună cu restul ingredientelor pentru sos.
Oferă urmașului scobitori sau frigărui doar dacă vârsta și abilitățile lui permit acest lucru. Pentru a-l ajuta să își dezvolte abilitățile motorii fine, alege o sticlă cu gură mai lată și invită-l să strângă în ea spaghete, bețișoare de ureche sau bețețișoare colorate din lemn.
0 0 votes Acordă o notă rețetei