Spiridușii-s în vacanță! Toate comenzile plasate începând cu 18.12 vor fi livrate după Crăciun. Sărbători fericite!
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade, funcția cu ventilație.
Mixează curmalele fără sâmburi și untul de arahide sau migdale într-un blender, până se formează o bilă lipicioasă. Ar trebui să obții o pastă foarte fină și lipicioasă. Dacă nu ai obținut acest rezultat, adaugă 1-2 linguri de apă și mixează din nou. Râșnește migdalele și ovăzul.
Adaugă amestecul de curmale într-un bol cu ovăzul, migdalele, semințele de susan și sarea, apoi amestecă bine. Folosește mâinile pentru a te asigura că se amestecă uniform. Ar trebui să fie foarte moale și lipicios, nu un amestec uscat. Dacă este uscat, adaugă 1 lingură de apă în timp ce amesteci.
Împarte compoziția în 10 părți egale și apasă-le în forme de brioșe (tapetate cu hârtie de copt sau cu forme de silicon). Coace timp de 10 minute. Lasă să se răcească înainte de a le consuma.
Păstrează această gustare, precum și altele asemănătoare (așa cum este cazul bomboanelor făcute în casă cu unt din diverse nuci și fructe uscate) pentru urmașii cu vârste mai mari de 18 luni.
Poți înlocui untul de migdale cu unt de arahide.